Presentation – Gitte Lind


Då är det dags att presentera Gitte Lind, den fjärde konstnären i vår samlingsutställning i Gamla prästgården hösten 2023.

Gitte driver sedan många år Åfors Keramik-Galleri i hjärtat av det småländska Glasriket. Från hennes hemsida hämtar vi följande beskrivning av Gitte och hennes konst:

Min pappa var keramiker, eller krukmakare som han själv ville titulera sig. Det var av honom jag lärde mig grunderna i det keramiska hantverket. Redan som barn tillbringade jag många timmar i min pappas verkstad med att skulptera eller att öva mig vid drejskivan.
– – –
Barndomens lek med leran fortsätter alltjämt. Karaktärerna träder fram som gestalter ur en opera eller kanske som mystiska naturväsen. Ibland betraktar de oss och uppmanar oss kanske att reflektera över oss själva, allvarsamt begrundande. Jag strävar efter att handens arbete och lerans plasticitet ska anas i det färdiga verket.

Gitte finns också på Facebook och Instagram.

, ,