Program våren 2019


KONSTKAFÉ
Lördag 2 februari kl. 15.00 i Equmeniakyrkans storstuga
Jonathan Westin, docent vid Instutionen för kulturvård, Göteborgs Universitet, berättar om konstnären Ivar Arosenius – genom arkiv och diorama (tittskåp). Under tre år har Aroseniusprojektet utforskat olika sätt att närma sig Ivar Arosenius konstnärskap, genom digitala metoder och gränssnitt.
Projektet avslutades vid årsskiftet och vi får ta del av de erfarenheter som gjorts i arbetet med ett speciellt material och Jonathan Westins skapande av ett digitalt arkiv.
Kaffe med kaka serveras. Lotteri.

KONSTKAFÉ
Lördag 2 mars kl. 15.00 i Equmeniakyrkans storstuga
Andreas Siesing från Bukowskis, Göteborg, håller föredrag om textilkonstnären och prästdottern Märta Måås Fjetterström från Östergötland.  Hon som kom att kallas för ”drottningen av handvävda mattor”.
Kaffe med kaka serveras. Lotteri.

KONSTKAFÉ 
Lördag 6 april kl. 15.00 i Equmeniakyrkans storstuga
Anna-Brita Wahlström berättar om de brittiska konstnärerna Vanessa Bell, Duncan Grant och Roger Fry.
De ingick i den skönhetsälskande, sanningssökande, frisinnade Bloomsburygruppen, som under 1900-talets första del bl.a bidrog till den brittiska moderismens framväxt inom konsten och litteraturen.
Kaffe med kaka serveras. Lotteri.

KONSTRESA
till Varnhems klosterkyrka torsdag 16 maj.
Vi åker kl. 9.00 från Alingsås station med stopp för kaffe, fralla och kaka på Mellomgårdens Café och Gårdsbutik i närheten av Varnhem. Besök i Varnhems Klosterkyrka med guidning av den romantiskt-gotiska miljön.
På en kulle bortanför kyrkan ligger Kata Gården, uppförd över skelettet av en kvinna vid namn Kata, som härskade under vikingatiden. Även här får vi guidning. En historisk utflykt utöver det vanliga.
Vi fortsätter sedan till Jula Hotell och Konferens i Skara för lunch och där kan vi i matsalen beskåda många verk av kända konstnärer. Vi gör också ett besök med guidning på Västergötlands Museum i Skara, ett levande museum som speglar liv och händelser i Västergötland från forntid till idag.
Vi avslutar resan med ett besök på Kafé Nordpolen i centrala Vara.
Beräknad hemkomst ca 19.00.
Kostnad för resan 650 kronor som betalas till Konstföreningens bankgiro 128-9875 eller med Swish123 087 68 70 senast 6 maj.
Första anmälan tisdag 22 januari och sista anmälan måndag 30 april görs till Ingrid Gustafsson, tel 0322-648050 eller Ingrid Liljedahl, tel. 0322-17593 / 070 366 49 86.

UTSTÄLLNINGAR PÅ STAMPENS KVARN 2019
Vernissage av första utställningen 1 juni som pågår till 14 juli.
Andra utställningen börjar 20 juli och avslutas 25 augusti. Öppet lördag och söndag kl.12.00-16.00.
Konstutställningar på Stampens Kvarn ordnas traditionsenligt av konstföreningen i samarbete med Alingsås Hembygdsförening.
Alingsås slöjd- och konsthantverksgrupp visar och säljer sina alster. Alingsås fotoklubb medverkar. Dessutom visas kvarnhistoria i text och bild.
Stampens kvarn, Götagatan 23, Alingsås. Följ Gerdskastigen från Alingsås järnvägsstation till kvarnen. Promenaden tar ca 7 minuter.

,