Konstcafé 26 februari 2022


Vår nya ordförande i Alingsås konstförening Gunnel Landaeus hälsade alla välkomna till vårens första konstcafé och presenterade dagens föredragshållare konstnären Christin Björk.

Christin Björk, född i Sundsvall 1968, och som numera bor i Alingsåstrakten, inledde med att berätta om sitt konstnärskap som började redan under skoltiden och som senare ledde till att hon fick uppdrag inom teatern med olika projekt.

I slutet av förra året visades hennes konst på Nolhaga slott, Alingsås i en välbesökt utställning som arrangerades av Alingsås konstförening med projektbidrag från Alingsås kommun. Hennes verk är inspirerade av kärleken till djur och fabler som på ett humoristiskt och fantasifullt sätt framställs med mänskliga egenskaper.

Christin är även verksam som porträttmålare. Hon målar i olja med en teknik som påminner om det klassiska och traditionella måleriet i 1600-talets Holland, som hon noga studerat på plats på museer i Amsterdam. Christins målningar är representerade både inom Sverige och internationell.

Referat: Barbro Wedell

,